Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Робен: Бях честен, но понякога наказват за това

30 юни 2014, 20:49 часа • 9949 прочитания

Нападателят на Холандия Ариен Робен опита да се защити за честността, която прояви след мача с Мексико на световното в Бразилия. Както е известно, "лалетата" отстраниха южноамериканците на 1/8-финала с дузпа в последните минути за спъване на Ариен Робен. След срещата нападателят си призна, че през първото полувреме е симулирап при едно от паданията си. Тези думи шокираха футболния свят и предизвикаха истинско цунами от коментари и присъди. Стигна се дори до там, че се появи слух за евентуално официално наказание от ФИФА за футболиста. Цялата тази олелия обаче никак не се харесва на Робен и той реши да обясни по-подробно ситуацията.

"Много жалко е всичко това, защото бях пределно честен. Но понякога наказват и за честност, коментира той. - Казах, че през първото полувреме имаше ситуация, в която паднах, защото мислех, че съперникът се готви да ме фаулира. Защитникът обаче успя да си прибере крака в последния момент и аз паднах, без той да ме докосне. Беше много глупаво решение от моя страна, но този момент не повлия по никакъв начин на играта. В края на мача обаче срещу мен си имаше съвсем чист фаул и дузпата беше съвсем справедлива. Мисля, че с това трябва да приключим всички разговори по темата".

От футболната федерация на Холандия също защитиха звездата в националния отбор. От централата излязоха с официално становище, в което твърдят, че медиите съвършено неправилно са интерпретирали и преведели думите на нападателя.

"Ние от футболната федерация на Холандия сме неприятно изненадани от публикациите в медиите по повод дузпата за нашия отбор в мача срещу Мексико, пише в официалното изявление. - Думите на Робен в интервюто след мача са били преведени съвършено неправилно. В интервю за телевизионния канал NOS футболистът заяви, че решението на съдията да даде дузпа в края на мача е абсолютно правилно. В същото интервю Робен коментира още два момента с негови падания в наказателното поле на съперника през първото полувреме. Футболистът казва, че в единия от тях е трябвало реферът да посочи точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. А в другия той е паднал прекалено леко".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес