Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По стадионите забраняват брашно, лазер и чанти по големи от 25 см

12 юни 2014, 18:07 часа • 9875 прочитания

Почти с празни джобове и чанти ще се влиза на мач от световното първенство по футбол, което започва тази вечер. Мерките за сигурност са изключителни и зрителите ще минават през няколко проверки. Според изискванията на ФИФА забранените предмети са от лаптоп, шпрей и вувузели до брашно и други железарски атрибути.

Забранени музикални инструменти - рога, вувузели, мегафони, сирени и други инструменти, които произвеждат прекомерно голям шум.

Не се допускат никакви спрейове - кутии на газ, корозивни, запалими, боя или съдове, съдържащи вещества, които са вредни или силно запалими. Към железариите забрана има за болтове, кутии, снаряди, независимо от големината, както и надуваеми топки. Не се позволява носенето на обемисти предмети като стълби, пейки, сгъваеми столове, картонени опаковки, големи чанти, раници, куфари и чанти за спортни артикули. Големи означаван всички предмети, които са по-големи от 25 см на ширина, дължина или височина. Забранени са всякакви животни, с изключение на кучета-водачи.

В този случай, посетителят, който желае да влезе на стадиона на мястото придружен от куче-водач, представя бразилските оригинални документи или заверени копия от тях, удостоверяващи неговото увреждане, както и сертификата на кучето водач.

Не се разрешават банери или знамена по-големи от 2 м на 1.5 м. Знамена и малки плакати са разрешени, отговарящи на изискванията на националните правила и стандарти и не са забранени по друг начин от Кодекса за поведение на съответния стадион.

Забранени са брашно, сол и други големи количества прахообразни вещества.Знамената пък трябва да са с дръжки не по-големи от метър и флагове изработени от незапалими материали са разрешени. Не се разрешава носенето и използването на инструменти излъчващи лазер, лазерни показалки или други подобни инструменти. Забранени са видео камери или други записващи устройства, звук и видео (освен за лично ползване), но само с един набор от резервни батерии. Също така и таблети, персонални компютри и други устройства, които се използват с цел разпространение на звук, снимки, описания или резултатите на събитията чрез интернет или други средства.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес