Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оливер Кан: Трябва да вдигнем Нойер възможно най-бързо

06 юни 2014, 15:09 часа • 12620 прочитания

Един от най-емблематичните вратари в историята на футбола Оливер Кан смята, че стражът на Бундестима Мануел Нойер се намира в деликатна ситуация.

Нойер контузи рамото си по време на финала за купата на Германия и не е тренирал пълноценно с останалите възпитаници на Йоахим Льов. Според някои специалисти в Германия включването на Нойер в титулярния състав крие големи рискове.

"Има краен срок, който Йоахим Льов и целият отбор са си поставили. Скоро Нойер отново трябва да започне да тренира", каза Кан пред sport1.de.

"Първият ни мач наближава и вратар от световна класа като него трябва да тренира в продължение на няколко дни на високо ниво."

"Става трудно за него, той е притиснат. Ако не тренира в близките дни, изобщо не трябва да говорим за включването му в титулярния състав за мача ни с Португалия."

"В момента Мануел е под голям стрес. Не говорим само за стреса преди голям турнир като световното първенство, но и стресът от това дали тялото ти ще ти позволи да играеш."

"Мануел натрупа доста опит през годините, за да се справи, когато е напълно готов за игра. Не мисля, че за вратар от неговия калибър е някакъв проблем това, че пропусна последните два приятелски мача на Германия."

"Що се отнася до Роман Вайденфелер, в негово лице ние имаме човек, на когото можем да разчитаме", добави Оливер Кан, който направи фурор на Мондиал 2002, извеждайки Маншафта до финал.

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес