Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момчетата на Ходжсън опитаха и капуейро

10 юни 2014, 11:57 часа • 7585 прочитания

Английските футболни национали танцуваха капуейро заедно с малчугани и майстори на бразилското бойно изкуство. Това стана при посещението на тима във фавела (бедняшки квартал) Росиня в Рио де Жанейро.

След тренировка селекцията на Рой Ходжсън се отправиха към гетото, което има около 70 000 жители, но по официални данни.

Английските футболисти изгледаха подготвената програма и някой от тях дори се пробваха в капуейрото. Даниел Стъридж размаха крака и ръце и дори направи циганско колело.Целта на посещението бе направеното дарение на местния спортен комплекс "Комплексо Еспортиво да Росиня".

Халфът на Саутхамптън Адам Лалана раздаде автографи директно върху фланелките на малчуганите.

"Всички искаме да разберем повече за бразилската култура. Посещението в Росиня ни даде възможност да се убедим в важната роля, която играе спортът в живота на хората в тази страна", коментира полузащитникът на Арсенал Джак Уилшир.

"От това, което видяхме и чухме днес, ни стана ясно, че именно спортът е помогнал за пълната трансформация на един от най-бедните и потенциално опасни квартали в Рио", каза Лалана.

Първият мач на Англия на Мондиала е в събота срещу Италия. Другите два съперника на тима в група D са Уругвай и Коста Рика.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес