Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист хвърли оставка, за да гледа мачовете като фен

19 май 2014, 11:13 часа • 6453 прочитания

Журналистът Педро Aйреш реши да подаде оставка от Fox Sports, на 13 май, за да гледа и да се наслади на Мондиала като обикновен поддръжник . В комюнике бившият вече редактор на твърди, че е разочарован от журналистиката.

Той е коментатор и изпълнителен редактор на програмата "The Last Word" и в кариерата му това е второто му световно първенство. За да изпълни служебните си задължения Айреш трябва да пътува, да отразява събитията и по 15 часа да е в режим на непрекъснато информационно обслужване . Сега, след оставката казва, че ще гледа спокойно мачовете, ще се наслаждава и ще изразява емоциите си по време на Мондиала.

„Ще живея като всички останали фенове, ще се радвам, ще недоволствам и ще крещя на спокойствие”, планира бившият вече журналист.

Решението да подаде оставка той взел след сериозно проучване на какъв професионален натиск ще е подложен по време на световното първенство по футбол, което започва на 12 юни. Решението му е безкомпромисно, защото разбрал, че няма да може да се остави на удоволствието и да изживее емоцията от финалите на световното първенство.

"Беше трудно, но това ме накара да се събудя и да предприема промяна в кариерата ми. Вместо да работя по 15 часа , аз ще гледам мачовете с баща ми", признава Педро .

Безработният Айреш не възнамерява да се върне към журналистика след Мондиала. Той планира да се съсредоточи върху научна работа и публикуването на роман, който е написал.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес