Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генсекът на ФИФА се оплаква от Натал

29 май 2014, 12:01 часа • 7703 прочитания

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке изрази недоволството си, че стадионите в Бразилия не са готови, а Мондиала започва след 2 седмици. Особено недоволен е от арената в Натал. За всички нередности около съоръжениятаq Валке писа в социалната мрежа. "Нужно е още много, много да се направи. Необходимо е всички страни да проявят разбиране и отговорност, и да се направи тестов мач в Натал до двубоя на Мексико и Камерун, който ще е на 13 юни", пише Валкес.

Заради всички неразбории около строежите и ремонтите на стадионите в Бразилия, генералният секретар на ФИФА беше командирован при домакините още преди 3 седмици. Той няма да мърда от Бразилия, докато не си свърши работата. В средата на седмицата Валкес инспектира стадиона в Натал.

На него, освен Камерун и Мексико, ще има още три мача от груповата фаза: Гана - САЩ (16 юни), Япония - Гърция (19 юни) и Италия Уругвай (24 юни). Във вторник прокуратурата на щата Гояс повдигна обвинение срещу правителството на Бразилия и го заставя да спре рекламната кампания за Мондиала, защото тя е лъжлива и нищо не е готово за старта на световното.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес