Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дел Пиеро: За да вдигнеш световната титла ти трябва магия, такава виждам в 3 отбора

03 юли 2014, 13:05 часа • 9250 прочитания

„Ако Роберто Баджо е Рафаело, Дел Пиеро е Пинтурикио.“ Сравнението на бившия президент на „Фиат“ и „Ювентус“ Джани Аниели с легендарния ренесансов художник е едно от милионите, опитващи се да опишат таланта му. Но думите винаги ще са безсилни - Алесандро дел Пиеро е цяла планета във футбола. Тези, които го познават, твърдят, че преди всичко е велика личност, а след това изключителен играч.

„Преса“ получи уникалната възможност да се убеди в това. На стадиона в Сао Паулу на Алекс му предстои коментаторски дебют за италианската телевизия „Скай“. Два часа преди инфарктния осминафинал Аржентина - Швейцария легендата, световен шампион от 2006 г., чинно се нарежда за кафе и сандвич в журналистическия пресцентър. Шокът наоколо е огромен, а маестро Дел Пиеро искрено се забавлява в новото си амплоа. Светкавично е залят с десетки покани за интервю, но времето е оскъдно. „ Преса“ обаче получава няколко минути за личен разговор с вълшебника. Поставя изрично условие: „Темата е само световното“.


- Преди мондиала имаше много опасения, но май вече всички са във възторг от първенството в Бразилия...
- И вие, журналистите, както виждам (смее се). Голяма емоция е тук. Атмосферата е невероятна. А и се превръща в първенството на „десетките“, моя номер. Като в доброто старо време. Меси, Неймар, Хамес Родригес… дори костариканецът Руис блести.

- Справя ли се Бразилия с организацията?
- Всичко е чудесно. Нямах представа, че е толкова хубаво тук. Уникална природа и страхотни хора. Много са гостоприемни.

- След малко предстои мач на Аржентина, един от кандидатите за трофея. Кой е вашият фаворит?
- Световен шампион не се става просто с качествен отбор. С добър състав можеш да се класираш на полуфинал. Но за да вдигнеш купата, ти трябва магия. Такава виждам само в два-три отбора. Бразилия, Аржентина, може би и Холандия.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес