Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилия се побърка по Неймар! Ето ги 10-те доказателства

21 юни 2014, 20:22 часа • 60323 прочитания

Бразилия е луда по Неймар! Образът на звездата на Селесао грее от всеки ъгъл на който и да е град в Страната на кафето. Тя тупти в ритъма на футбола от 12-и юни. Бразилия е домакин на Мондиала, а Неймар е Господ, който трябва да целуне купата на 13-и юли и да я сложи в краката на феновете. Същите тези фенове, които го наредиха до Исус. Ето ги доказателствата за това:

1. КОМИКСИ. Неймар вече е любим герой от комиксите. Бразилският художник Маурисио де Соуза посвети на звездата на Селесао 68-страничен труд. Артистът с молив и четка рисува комикси от повече от половин век. Неймар е едва третият футболист, който получава честта да присъства в творбите на художника. Досега герои в комиксите на Маурисио де Соуза са били само Пеле и Роналдиньо. Комиксът за Неймар излиза всеки месец и струва 8 бразилски реала.

2. ИСУС. Култовото бразилско футболно списание Placar излезе с корица, на която лицето на разпънатия на кръста Исус Христос е заменено с това на Неймар. Редакторите от списанието решили по този начин да отразят напрегнатата атмосфера и критиките, които връхлетяха Неймар в Бразилия покрай Мондиала. Националната конфедерация на епископите в Бразилия обаче не оцени творческия подход на журналистите. Списанието беше обвинено в презрение към вярващите и оскърбление на чувствата им. Самият Неймар получи възмутително писмо, подписано от 7000 вярващи. На него футболистът отговори, че самият той е дълбоко вярващ и минимум веднъж в седмицата ходи на църква.

3. КАРНАВАЛ. Неймар беше лице на карнавала в Рио де Жанейро тази година. При това лице и в буквалния смисъл на думата. Фабрика в Сан Гонсало изработи няколко хиляди маски с образа на Неймар, които бяха разпродадени като топъл хляб по време на шоуто през февруари.

4. ГРАФИТИ. Само преди седмица рисунка на Неймар спечели конкурс за графити в Рио де Жанейро. Едва след няколко дни обаче творението беше надраскано и унищожено от анархистката групировка "Черният блок", която продължава да протестира срещу провеждането на световното първенство по футбол в Бразилия.

В Рио обаче може да бъдат забелязани още много графити с образа на Неймар. На един от тях Неймар изпраща въздушна целувка за "Сбогом!" на Мараканасо. По този начин бразилците наричат финала на Мондиала през 1950 година, когато Бразилия губи от Уругвай на "Маракана" пред 199 854 зрители. Този мач е записан в книгата за Рекордите на Гинес за на-посетена футболна среща.

5. НАРКОТИЦИ. Неотдавна бразилската полиция разби канал за разпространение на наркотици. Акцията беше част от специална стратегия на органите на реда в страната за унищожаване на търговията с дрога около световното първенство. Заловената стока шокира полицията с търговския си вид. На всяка доза "грееше" снимка на неймар с екипа на Барселона. Така наркодилърите гарантирали качеството на продукцията си и в същото време повишавали интереса на клиентите към тяхната стока.

6. ПРЕЗЕРВАТИВИ. Точно преди старта на световното първенство в Бразилия компанията Prudence посвети на Неймар специална серия от най-търсените презервативи. Продуктът така и не беше рекламиран, тъй като фирмата не получи разрешение от футболиста да използва лицето и името му върху кондомите си. Все пак, стоката излезе на пазара, но се продаваше без специална рекламна кампания и се наложи да бъде популяризирана "от уста на уста" и с коментари на "просветени" в най-известните клюкарници на света - социалните мрежи. Имаше обаче и недоволни от продукцията на Prudence. Анонимен клиент, ползвал презерватив с №11 и образа на Неймар и останал недоволен се произнесе така: "Не го препоръчвам! Постоянно пада!". Медиите в Бразилия направиха от този пост крилата фраза.

7. МУЗИКА. Фенове на Неймар записаха музикален трек, който се състои от различни звуци от шутове по топката, от технични пасове и удари на бразилската звезда в 10-те му най-добри мача. Сред избраните е първият двубой, в който Неймар записва хеттрик с екипа на Барселона. Има звуци и от сблъсъка с Япония, в който Неймар вкара гол и беше номиниран за премията "Пушкаш" за най-красиво попадение на годината.

8. ЕКСКУРЗИИ. Една от най-новите възможности, които предлага туристическият бизнес в Бразилия, е свързан с автобусна екскурзия по "маршрута на живота" на Неймар. Първата дестинация от обиколката е град Можи дас Крузис, където е роден любимецът на футболния свят. Точно там той започва и да гони коженото кълбо. Втората спирка е школата на Сантос. До Барселона обаче екскурзията засега не стига...

9. ИГРАЧКИ. Бразилският производител на детски играчки Gulliver пусна специална серия от продукти, посветени на Неймар. За новото направление в бизнеса, компанията задели 8% от годишния си бюджет. Неймар е едва вторият футболист, на когото от Gulliver посвещават цяла серия от играчки. Първият, естествено, е Пеле.

10. НЕЙМАРЕТКИ. Неотдавна на Неймар му се наложи да направи официално обръщение към фенките си в инстаграм. "На всеки две седмици ми се налага да си сменям номера на телефона заради така наречените "неймаретки". Изобщо не мога да разбера как всеки път успяват да ми намерят новия номер! Постоянно ми звънят и ме засипват с есемеси. По този начин те намират номерата на телефоните на мои близки, на приятели, на гаджето ми и се обаждат и на тях с всякакви лъжливи истории и фантасмагории. Това принуждава и тези невинни хора да си сменят номерата на телефоните постоянно. Ето защо от цялото си сърце моля да прекратите това! Обръщам се към всички, които ме ценят и уважават. Ако познавате такива, които нямат мярка и не разбират до къде стигат рамките на позволеното, моля ви, посъветвайте ги! За Бога, променете поведението си! Тези хора ми причиняват огроно неудобство. Моля ви, не ме тревожете повече!".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес