Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Балъков: Коремът ми казва, че САЩ ще излезе от групата

27 май 2014, 10:39 часа • 13134 прочитания

"Разумът ми казва, че Германия и Португалия са фаворити в групата си на предстоящото световно първенство, но коремът ми казва, че САЩ ще поднесат приятна изненада." Така пред "България Днес" коментира предварителната група "G" на световните финали бившият ни национал и футболист №1 на Щутгарт Красимир Балъков.

Трите отбора по терените в Бразилия ще бъдат в компанията и на тима на Гана.

Магичния халф, както бе известен Балъков по време на футболната си кариера, е притеснен най-вече за германския тим, но все пак го смята за фаворит.

"Групата е доста интересна, португалците са на много високо ниво и игрово, и като мотивация. Да не забравяме, че освен звездата си Роналдо имат и други много силни, качествени футболисти. Германците от своя страна имат доста контузени сред основните национали. Сезонът за тях беше твърде дълъг и болежките, както и преуморатар са фактор, с който треньорът Йоахим Льов ще трябва да се съобразява. Но да не забравяме, че германците са си германци и при тях не може да има никакво отпускане, винаги дават всичко най-добро, на което са способни."

Бала е на мнение, че именно сблъсъкът между двата европейски отбора може да се окаже решаващ дали някой от тях няма да си стегне багажа по-рано, отколкото е очаквал.

"Този мач ще е ключов, нито един от съперниците не може да си позволи да губи точки в него. Досега немците имат превес, а португалците са получавали удар под кръста, ако мога така да се изразя. Не в смисъл на нечестна игра, просто Германия често им е била пречка."

Отборът на САЩ дебне и може да нанесе удар по някой от считаните за фаворити.

"Треньор в Щатите е Юрген Клинсман, не бива да се подценява този факт. Той е много педантичен в работата си, в организацията на играта и в дисциплината на терена. САЩ не са футболна сила, но са голяма държава и Клинсман е събрал добър отбор. С корема си чувствам, че ще са приятната изненада, както бяхме ние на тяхна територия преди 20 години", завършва Балъков.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес