Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Враца здравни инспектори наложиха санкция на училищна лавка

09 март 2016, 14:38 часа • 2235 прочитания

Инспекторите от Регионална здравна инспекция - Враца са съставили акт на собственик на лавка в училище за установяване на административно нарушение във връзка с изискванията на Нарадба №37 за здравословното хранене на учениците. Това каза за „Фокус“ д-р Елена Найденова от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ - Враца.

Тя посочи, че според наредбата категорично се забраняват нездравословните храни и напитки в училищните столове и бюфети.

Сред забранените храни са пържени картофени и зърнени изделия, пържени тестени изделия, сладкарски продукти с високо съдържание на мазнина и захар, газирани напитки и други. Д-р Найденова уточни, че през изминалата седмица здравните инспектори са извършили общо 45 проверки по текущ контрол.

От дирекция „Обществено здраве“ посочиха, че са извършени и 10 анализа на радиационните параметри на факторите на жизнената среда, изработени са 6 броя проби вода по показател естествен уран и 4 броя проби вода по показател обща бета активност, като не са констатирани нестандартни стойности.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес