Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Враца посрещна участниците от Национална асамблея на еколозите

18 октомври 2018, 10:30 часа • 2039 прочитания

51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се проведе във Враца, като се очаква десетки еколози да я посетят. Тя ще продължи три дни. Участниците във форума ще посетят Регионалното депо във Враца, както и циментовия завод в село Бели извор. Срещата ще завърши с дискусия по управлението на отпадъците и проблемите, които срещат общините в тази дейност.

Форумът бе открит от кмета Калин Каменов, който представи екологични иновации, реализирани в община Враца през последните години. Градоначалникът се похвали с контейнери за текстилни отпадъци, като заяви, че осигуряването им във Враца всъщност е инициатива, която прави градът един от първите в България с такива приспособления. Участниците в конференцията бяха поздравени и от Николай Сиджимов, председателят на Асамблея на еколозите в България (АСЕКОБ).

В рамките на срещата ще се обсъждат технологиите за изгаряне и преработка на отпадъци. Националната конференция ще продължи с представяне на добри практики от белгийската фирма "MENART" при оползотворяването на органични отпадъци. Приложението на биотехнологиите в опазването на околната среда ще представи екипът на "EUROVIX".

 

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес