Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 20 години чакане зала във Враца ще бъде ремонтирана

21 февруари 2019, 16:56 часа • 3390 прочитания

Предстои да започне ремонт на врачанската спортна зала„Вестител“. Близо 20 години  се очакваше реконструкцията,която да създаде нормални условия за тренировъчна работа на спортистите от клуб „Ботев 93“ . Добрата новина  дойде от Община Враца, чието предложение за подмяна на дограмата по проект „Красива България“ е одобрено. Сумата за ремонта и подмяна е на стойност 118 177 лева.

Ще бъдат премахнати досега съществуващите и атрофирали от времето метална дограма, прозорците и витрините на залата, като ще се заменят с PVC. По този начин ще се поддържа нормална температура и ще бъдат сведени до мин. разходите за отопление. В рамките на проекта се предвижда и ремонт на участъци по фасадата.

Младите врачански спортисти заемат призови места в национални и международни турнири и заслужават да тренират в подобрена база. Обновяването на инфраструктурата, създаване на естетически приятна и функционална среда за обучение и тренировки, ще доведе и до увеличаване  спортните постижения на местния отбор.

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес