Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млади предприемачи показаха изобретенията си във Враца

23 април 2019, 16:01 часа • 906 прочитания

Регионалното състезание за млади предприемачи по програмата "Учебна компания" се провежда във Враца. В него участват 26 отбора от областта.

Форумът бе открит от заместник-кмета Петя Долапчиева: "Скъпи участници, по време на състезанието ще имате възможност, в конкурентна среда, да демонстрирате своите умения по продажби и маркетинг, като същевременно ще защитите идеята си пред журито. Инициативата предоставя шанс за реализиране на съвместни проекти. Пожелавам успех на участващите екипи".         

Програмният директор на "Джуниър Ачийвмънт" Вера Петканчин каза следното: "Общината е домакин на един от четирите регионални форума, които провеждаме във Варна, Бургас и Перник, като тук броят на участниците е най-голям. Вярвам, че всеки от вас ще покаже постигнатото през годината, а журито ще излъчи осемте най-добри компании, които ще вземат участие в Националния кръг на инициативата".

Младежкото състезание на идеи ще продължи с интервюта с учебните компании и представяне на проектите им пред 5-членно жури. В края на деня ще бъдат селектирани финалистите в регионалния кръг, които ще се съревновават с млади предприемачи от цялата страна на 9 и 10 юни в София.

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес