Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Враца с няколко приоритета за развитие на спортната инфраструктура в града

04 януари 2018, 17:42 часа • 1215 прочитания

"През тази седмица във Враца ще имам среща с експерти по изграждане на осветителни системи за стадиони, за да калкулираме каква ще бъде точната стойност на новата придобивка. Това е последният етап от изготвянето на проекта, с който ще кандидатстваме пред правителството. Готови сме и да го дофинансираме с пари от общинския бюджет.

Това пише в своя личен блог кметът на Община Враца Калин Каменов по повод поставянето на осветление на стадион “Христо Ботев“ в града.

"Аз съм уверен, че ще реализираме и тази си амбиция. Единственият въпрос е дали ще успеем да го завършим преди старта на новия сезон. Без значение в коя група ще играе "Ботев" - Враца догодина, важното е стадионът на нашия град да бъде готов. Освен осветление са ни нужни табло, реконструкция на трибуните без седалки и, разбира се, нова писта за лека атлетика", отбелязва още кметът.

По думите му по спортната инфраструктура в града има още няколко приоритета. "Изграждане на още едно модерно футболно игрище за тренировъчния процес на децата в школата на "Ботев" - Враца, ремонт на волейболната зала, ремонт на залата в Природоматематическата гимназия, изграждане на нова спортна зала в училище „Христо Ботев“, футболно игрище с изкуствена настилка и ремонт на залата за борба в село „Згориград“, както и намиране на временно, но устойчиво, решение за децата от клубовете по баскетбол и волейбол, които трябва да тренират при по-добри условия през зимата. Ще подобрим и условията в зала „Вестител“, категоричен е още Калин Каменов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес