Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Мездра търси помощ от Министерството на финансите за стабилизиране на общинския бюджет

09 януари 2019, 12:27 часа • 1405 прочитания

Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещение в Министерство на финансите, за да потърси начин за стабилизиране на общинския бюджет.

В последните дни на миналата година общинските съветници от ГЕРБ, АБВ и Народен съюз отказаха да подкрепят на последното заседание на Общински съвет предложението за получаване на дългосрочен кредит за погасяване на стари задължения към МФ в размер на 1 689 000 лв.

В съобщението на пресцентъра на обшината се казва, че „Абсурдното отношение и гласуване на част от общинските съветници лиши общината от оборотни средства и инвестиционна програма и ще доведе до лавинообразно нарастване на нерегламентирани задължения. Ще се повиши извънредно високо рискът от неизпълнение на проекти, по които общината е бенефициент, а общата задлъжнялост ще свали доверието към общината на всички контрагенти “.

При така създадената финансова ситуация единственото ефективно решение е да се спестят поне тежките лихви - над 10%, наложени от МФ,уточнчват от общината.

Кметът Генади Събков, в специално писмо до финансовия министър, представя финансовото състояние в Общината и търси съдействие  за бъдещо подпомагане.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес