Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хирург от Враца с награда от „Лекар на годината 2018“

19 октомври 2018, 11:23 часа • 18129 прочитания

На специална церемония тази вечер Българският лекарски съюз ще даде приз и за врачанския хирург Александър Николов. Той бе избран за тази награда от районната колегия на БЛС. Отличието е най-престижното, с което се дава признание към добрите лекари, спечелили уважението на пациенти и колеги и се прави в различни категории.  

Събитието се провежда за поредна година в Деня на българския лекар – 19 октомври. Тогава честваме и празника на Св. Иван Рилски, който се смята за покровител на медиците. 

Церемонията за награждаване на врачанските медици ще бъде на 2 ноември. На местно ниво специални грамоти ще получат 6-ма лекари. Това са неврологът д-р Катя Янкулова, психиатърът д-р Жулиета Павлова и д-р Николай Цолов- Хирург „Съдови болести“. На областно ниво  призовете са за началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Бяла Слатина “- д-р Йордан Икономов, д-р Елина Григорова-СИМП Кардиология от Оряхово и представителят на Козлодуй д-р Антонина Атанасова-Колева, специалист Нефрология в МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес