Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До дни започва строежът на новата „Сувенирна палата“ във Враца

01 април 2019, 15:52 часа • 13543 прочитания

Главният архитект на Враца Чавдар Спасов съобщи, че от днес влиза в сила разрешителното за строеж на административно-търговски център „Сувенирна палата“. Административно-търговският център ще бъде разположен на мястото на бившата Сувенирна палата в града. Визуализацията на новата сграда е съобразена с архитектурата на града, съгласувана е с Министерството на културата и има становище от министъра Боил Банов.

Новата сграда е с разгърната застроена площ  в размер 2165,10 кв. м., а фирмата, която спечели търга за строеж е  „ИНЕКС ТРЕЙД“ ЕООД. Изпълнителите на обекта спечелиха  търга с явно наддаване, като предложиха  54% обезщетение за Община Враца.

Припомням, че миналата година през септември на извънредно заседание на ОбС  на Враца, кметът Калин Каменов внесе докладна за събарянето на сградата на остарялата вече Сувенирна палата. Съветниците одобриха строежа на новия търговски център, който ще има три етажа и четвърти – терасовиден.

За жителите на Враца Сувенирната палата беше един от символите на града от социалистическата епоха. В обекта ще бъдат разположени офиси на общината, търговски обекти и художествена галерия.

Първата копка за започването на строителна дейност ще бъде на 4 април в 10:00 ч.

 

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес