Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цигуларят Марио Хосен представя учениците си на концерт във Враца

04 юни 2019, 12:03 часа • 2235 прочитания

На 5 юни любителите на класическата музика ще се насладят на концерт на Симфониета-Враца с талантливите ученици на цигуларя Марио Хосен .

При гостуването си миналата година младите музиканти обраха овациите на публиката. Те са лауреати на наши и международни конкурси, а броят на отличията им расте с всеки изминал месец.  

В програмата за концерта на 5 юни са включени произведения от творчеството на Брух, Виенявски, Сен Санс, Менделсон и Брамс.

Във Враца за концерта ще пристигнат Ралица Кръстева, Владена Минева, Боряна Желева, Виктория Маринова, Ясен Стаменов, Виктор Василев, Александър Зайранов и Симфониета-Враца с гост-диригент Григор Паликаров.  Диригентът работи в Националната опера и балет и  репертоарът му включва повече от 55 оперни и балетни заглавия.

Наред с диригентската си дейност Григор Паликаров композира, концертира като пианист и преподава. Някои от творбите му са изпълнявани на редица фестивали и са записвани нееднократно.

Концертът започва на 5-ти юни от 19.00 ч в Градската концертна зала. С него започват проявите от музикалния цикъл „Маестро Гранде“ на Симфониета-Враца, при който именити български диригенти и музиканти, ще гостуват на врачанска сцена.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес