Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

15 януари 2016, 15:16 часа • 4818 прочитания

Задържаха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

Районна прокуратура - Бяла Слатина привлече и задържа до 72 часа Мартин Чоков (на 18 години) за причинена средна телесна повреда, при условията на повторност и деянието е по хулигански и расистки подбуди.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12 януари в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от село Галиче. Потърпевшият е със счупване на тилната кост вдясно - това нараняване отговаря на медико – биологичния признак - проникване в черепната кухина. Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди.

Днес Районен съд - Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Чоков.

Това са първите резултати от намесата на главния прокурор и прокурорите от Върховна касационна прокуратура в района. По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място в прокуратурата проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков.

Предстоят и други действия на прокуратурата, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Припомняме, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера прокурори от ВКП работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

На снимката: Ценко Чоков

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес