Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

16 училища от Враца участваха в изложбата „Нашето великденско яйце“

25 април 2019, 14:24 часа • 1296 прочитания

16 училища от Враца взеха участие в изложбата „Нашето великденско яйце“. Яйцата са вече на пл. „Христо Ботев“ и радват всички граждани и гости на града. Идеята на организаторите от Община Враца бе всяко от учебните заведения да декорира и украси по едно голямо яйце и по този начин да покаже своята специфика. 

Началото Великденските празници във Враца започна с фолклорно надпяване в Етнографско възрожденския комплекс. В програмата участваха ансамбъл „Вратица“, групите за изворен фолклор „Веселинче“ към Младежкия дом и „Ботунски славеи“ от Криводол.

Училищата „Отец Паисий“ и „Козма Тричков“, читалището в Челопек и певческа група „Пъстренец-джуниър“-Монтана  също изпратиха свои талантливи  певци. В надпяването най-малкият участник  бе на 6 години. По време на песните младежи от  Ученическия общински съвет боядисаха пъстри великденски яйца.

Празникът продължи на централния площад във Враца, където за най-малките младежката организация на Ротари клуб-Интеракт бяха приготвили великденска изненада. Всеки от малчуганите можеше да се забавлява, да си боядиса яйце и да си тръгне с артрисунка рисунка върху лицето.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес