Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Нефтохимик отива при Радостин Стойчев във Верона

22 април 2023, 11:26 часа • 2801 прочитания

Откритието на сезона в Националната волейболна лига Аксел Трухчев е новото попълнение на италианския Верона, където треньор е Радостин Стойчев. За това призна самият състезател на Нефтохимик. През настоящата кампания той се превърна в един от лидерите на тима.

„Няма да остана в България. Преди 2 седмици подписах с Верона. Много съм щастлив. От две години той ме искаше във Верона. Със Стойчев имаме добри взаимоотношения. Това е една прекрасна възможност за мен и за моето семейство, за което трябва да се грижа. Подобен шанс идва един път в живота и ще се постарая да дам най-доброто от себе си. Щастлив съм, че подписах, но сега мисля единствено за предстоящия финал срещу Хебър" разкри Трухчев в интервю за „Тема Спорт“.

Във новия си тим той ще трябва да се бори за титулярно място със словенската звезда Рой Можич и малиеца Номори Кейта, които бяха основни състезатели през изминалия сезон. Отборът на Радостин Стойчев завърши пети в редовния етап и отпадна в четвъртфиналния плейоф след 2:3 загуби от Чивитанова на Алекс Николов. В момента Верона играе плейоф за петото място.

ОЩЕ: Избраха Любомир Ганев за президент на Балканската волейболна асоциация

Аксел Трухчев се превърна в много важна фигура за Нефтохимик след пристигането си в България и беше с основна заслуга за спечелването на редовния сезон. Ключова роля изигра и за страхотния обрат в полуфиналната серия срещу ЦСКА, която бургазлии губеха с 0:2 победи. Нефтохимик стартира финалната серия срещу Хебър във вторник, 25 април, с две домакинства в зала „Младост“ в Бургас. В серията се играе до три победи от 5 срещи.

Трухчев е плод на любовта между българин от Варна и французойка, като е роден на остров Сен Мартен преди семейството да се премести във Франция. Началото във волейбола отново е свързано с България – първия си професионален договор подписва с Лион, когато президент е Красимир Тодоров, а важна част от състава е Владимир Николов.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес