Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втора загуба за България: "Лъвиците" отстъпиха на европейския шампион Турция

17 септември 2023, 12:44 часа • 1626 прочитания

Женският национален отбор по волейбол на България допусна второ поражение в група В от квалификационния турнир за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. "Лъвиците" отстъпиха на актуалния европейски шампион Турция с 0:3 (20:25, 19:25, 15:25) в Токио. В първата си среща възпитаничките на селекционера Лоренцо Мичели загубиха от Белгия също с 0:3.

Как се разви първият гейм между България и Турция

Първата точка в мача беше за нашите състезателки. Резултатът вървеше равен до 5:5. Съперникът дръпна и започна да брани аванса си. Все пак българките се приближиха до 18:19. Тогава нови три турски точки реално сложиха край на гейма.

България волейбол Турция

Равностойна до средата втора част

Във втората част паритетът се съхрани до 13:13. Тогава "лъвиците" позволиха на представителките на южната ни съседка да направят четири безответни точки. Пасивът бе намален, но силите на България не стигнаха за повече - 2:0.

ОЩЕ: Цецо Соколов обмисля отказване от националния отбор

Безкомпромисна Турция в третия гейм

Третият гейм беше най-неравностоен. Треньорът Мичели даде шанс на много от най-младите ни състезателки да опитат какво е да се изправиш срещу един от най-силните отбори в света. Много рано еврошампионът Турция поведе със сериозна разлика и накрая завърши мача с 25:15.

Какво предстои за "лъвиците"

За страната ни най-резултатни бяха Радостина Маринова и Мирослава Паскова с по 9 точки. Утре (18 септември) е почивен ден на турнира, а във вторник (19 септември) България ще играе срещу настоящия олимпийски и световен вицешампион Бразилия. Двубоят е от 10:00 часа българско време.

При мъжете пък Полша е новият европейски шампион (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес