Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сбъднахме мечтата, сега я губим. Радо и Матей си тръгват

11 юни 2012, 17:47 часа • 15413 прочитания

България измина пътя от рая до ада само за ден.

След като сбъднахме мечтата си за класиране на Олимпиадата в Лондон, днес загубихме най-важните стълбове на тима - селекционерът Радостин Стойчев и звездата Матей Казийски.

Както обеща вчера, Радо потвърди на пресконференция, че няма да остане селекционер на националния отбор по волейбол и няма да води тима на олимпийските игри, ако президентът й Данчо Лазаров не се оттегли от поста си. Радостин Стойчев обяви решението си в зала "Арена армеец".

Стойчев обяви още, че настоява и членовете на волейболната федерация да подадат оставки.

Причините за исканата оставка на Лазаров са три - неефективното управление на федарцията - скандалите, неиграния плейоф при жените, незавършилото първенство при мъжете, управителния съвет от над 20 члена на федерацията и липсата на мандата на президента и членовете им, както и регистрацията на фиктивни клубове с цел облагодетестване.

Стойчев предложи да се направи проверка по случая. Той обяви, че финансите на федерацията се управляват непрозрачно. Няма доклади за приходите от спонсори и това създава съмнения за злоупотреби. Третата причина е нарушение на клаузи от неговия личен договор. Стойчев може да не отпътува за Аржентина утре в 17:15 часа, където от петък ще се проведе вторият турнир от Световната волейболна лига.

Звездата на националния отбор по волейбол Матей Казийски също обяви, че напуска тима, тъй като не е съгласен с управлението на федерацията.

"Този отбор няма бъдеще с тези хора начело на федерацията. Моето решение е също да напусна. Това, което би ме върнало, е ако, видя, че се смени политиката и отборът върви добре", заяви Матей Казийски на официална пресконференция в зала "Арена армеец".

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес