Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ безпроблемно отнесе България с 3:1

21 юни 2014, 07:47 часа • 7907 прочитания

САЩ победи с 3:1 (20:25, 25:22, 25:16, 25:16) България в Чикаго, в мач от Световната лига по волейбол. Новина няма и изненада също. Това е седма загуба за българския национален отбор в Световната лига и трета от САЩ в група В. Мачът ще остане паметен за Венелин Кадънков, който започна като титуляр на мястото на контузения Цветан Соколов, който преди дни получи травма на тренировка. А и без да има здравословни проблеми, в мач с предизвестен край, по-доброто решение е Цецо да почива след тежкия сезон в Италия и предстоящото световно.

Мачът започна с равностойна игра, а в средата на гейма волейболистите на България водеха в резултата. Успяха да запазят аванса си и спечелиха първия гейм. Треньорът на американците Джон Спароу не допусна изненади и във втория американците започнаха по-концентрирани. Показаха отлично посрещането и стабилна блокада. Със сервис се опитаха да разбият посрещането ни. Българите се бориха, но при 22:23, когато Кадънков сбърка начален удар. Американците не пропуснаха и от първия път спечелиха гейма и изравниха - 1:1.

Джон Спароу изпълни обещанието си, че янките ще играят по-добре от Варна, но надеждите му, че и българите ще са по-добри не се оправдаха. В третия и четвъртия гейм съперниците ни оставиха на 16 точки. Селекцията на Камило Плачи не успя да отбележи дори 20 т., което е показателно за превъзходството на съперника. Резлутатът потвърди притесненията, че това са реалните възможности на българския национален отбор. В последните два гейма мач нямаше, но полезното е, че в игра влязоха младоците Златан Йорданов и Георги Сеганов.Тази нощ е вторият мач  България - САЩ.

 

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес