Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия отнесе България в Сургут, остави ни на 15 т. в третия гейм

14 юни 2014, 16:43 часа • 44879 прочитания

Русия победи категорично и безкомпромисно с 3:0 (25:18 25:22, 25:15) България в първия си домакински мач за Световната лига по волейбол в Сургут.

И двата тима бяха с по 4 загуби на старта на Световната лига, но Русия си бе фаворит още преди мача и доказа това.

България поведе само първите две минути на мача и после всичко свърши. Във втория гейм националите ни се бориха, но възможностите им бяха толкова. Изравниха при 22:22, но все пак Русия си взе гейма с 25:22 след блок-аут на Павлов, нова грешка в атака на Скримов и блокада на Дмитрий Мусерский.

При 6:0 в третия гейм селекционерът Камило Плаче извади разпределителят Добромир Димитров и вкара новака Георги Сеганов. Руснаците поведоха с 6:1. Добре бяха разучили посоките на Цветан Соколов и блокадата им бе желязна. На почивката Русия ни водеше с 8:1. И тъй като това не е женски мач, изненади и чудеса нямаше как да се случат. Националите ни бяха в шок и до края на мача не можаха да излязат от него.

А Мусерски през центъра си правеше каквото иска и когато иска. По същия начин действаше по краищата и Николай Павлов.

Селекционерът на България Камило Плачи вкара в игра и Николай Пенчев, на мястото на Тошко Алексиев. Но какво от това. Лъсна страшната истина – няма равностойни заместници в националния ни тим. На второто техническо прекъсване Русия водеше с 16:9. Последва 17:10, а при 19:10 Плачи взе почивка! Руснаците ни размаха с 25:15.

Няма нужда от анализи, защото слабите места на тима са ясни, както в мачовете със САЩ и Сърбия. Лошо посрещане и слаб сервис. Сервисът ни бе лек и руснаците посрещаха спокойно с пас.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес