Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радо каза "Да" за 3 седмици. Напуска, ако Лазаров не подаде оставка

17 май 2012, 14:58 часа • 10500 прочитания

Радостин Стойчев се завръща на поста главен селекционер на националния отбор по волейбол.

Ситуацията обаче остава с висока степен на неяснота и напрежение, тъй като треньорът има твърдо условие. Стойчев ще води селекцията в следващите три седмици до квалификацията и след това ще напусне, ако Данчо Лазаров не си подаде оставката.

Стойчев прочете декларация на свикан от него брифинг и отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Той потвърди, че е невъзможно за него да работи с президента на БФВолейбол, но ще води отбора на Олимпийската квалификация в София, която ще бъде между 8 и 10 юни, заради настояването на премиера Бойко Борисов и играчите от отбора.

"След вчерашната среща с премиера разговарях с играчите и бях решил да поема отново отбора, но след това прочетох едно интервю с Данчо Лазаров в "Преса". Там той твърдеше, че съм продал мача с Германия, че съм злонамерен към националния отбор. Ако това е така, аз не мога да водя националния отбор и нормалното решение е да подам оставка. Лазаров трябва да докаже твърденията си, че съм продал мача и съм злонамерен. Ако няма доказателства, трябва да си подаде оставката", каза Стойчев.

"По-нататък се говори, че такова понятие като хорска любов няма, в същото интервю, което противоречи на това, което видях и в залата, и от премиера. Лазаров говори, че моето уволнение е окончателно. Трябва да допълня за нападките, които има в това интервю, че Андрей Жеков не му беше възможно да играе в този мач и това беше решение на лекарите, а не мое. От това следва, че г-н Данчо Лазаров, като президент на федерацията по волейбол, и Радостин Стойчев като треньор, не могат да работят заедно", каза Стойчев.

"Оставам треньор до квалификацията, защото никой не може да се запознае с отбора за три седмици. Правя го, заради настояването на премиера и на играчите, които днес говориха с мен. Ако дотогава Лазаров не подаде оставка, аз още сега подавам моята и ще си тръгна след квалификацията. Ще направим всичко възможно в следващите три седмици, за да класираме отбора на Олимпиада. Моето решение не е като на Управителния съвет, а окончателно. Благодаря на премиера като мъж и на отбора", завърши Стойчев.

На волейболните ни национали продстои нова олимпийска квалификация - от 8 до 10 юни, на която отново зала "Арена Армеец" в домакин. Този път съперници ще ни бъдат Франция, Египет и Пакистан.

Редактор: Яна Баярова

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес