Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подмладена България надви Мексико, но няма шанс за Париж 2024

07 октомври 2023, 11:48 часа • 4917 прочитания

Мъжкият национален отбор по волейбол на България записа трета победа на олимпийския квалификационен турнир в Сиан, Китай. "Лъвовете" надвиха категорично Мексико с 3:0 (25:23, 25:19, 25:22) за 1:23 час игра. С успеха воденият от Пламен Константинов състав взе реванш за загубата от този съперник преди малко повече от година на Световното първенство в Полша.

България няма шансове за Париж 2024

Въпреки убедителната победа "трикольорите" нямат шансове да се класират за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, тъй като ден по-рано отстъпиха на Канада и загубиха шансове за едно от първите две места в групата, които дават квота за Игрите.

България Канада волейбол

16-годишният син на Владо Николов започна като титуляр

България започна с изключително млад състав. Титуляр бе 16-годишният разпределител Симеон Николов - син на легендата Владо Николов, за сметка на Георги Сеганов. Капитанът Цветан Соколов и Мартин Атанасов също стартираха на пейката. Те бяха заменени от Аспарух Аспарухов и Николай Пенчев.

Как се разви двубоят България-Мексико

Нашите състезатели тръгнаха колебливо в мача и губеха с 2:5, но постепенно взеха инициативата и спечелиха първия гейм с 25:23. В следващите две части българският отбор доминираше и заслужено завоюва чиста победа с 25:19 във втория и 25:22 в третия гейм. Най-резултатен за "лъвовете" бе Аспарух Аспарухов с 21 точки.

Класирането

Така Мексико остана на последната позиция без спечелен гейм. България от своя страна заема четвърто място във временното класиране с 3 загуби и 9 точки. В последния ден от квалификационния турнир за Париж 2024 момчетата на Пламен Константинов ще премерят сили с Белгия.

ОЩЕ: 295 дни до Париж 2024: Зимната кралица на България, която покори и летните игри

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес