Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националките по волейбол прегазиха Перу за първа победа в олимпийските квалификации

22 септември 2023, 09:40 часа • 1797 прочитания

Българският национален отбор по волейбол за жени записа първа победа в олимпийските квалификации, след като надигра категорично отбора на Перу с 3:0 (25:13, 25:18, 25:16). "Лъвиците" не оставиха никакви шансове на своя опонент, като и в трите гейма показаха доминантна игра.

Първа победа за България в олимпийските квалификации

Само първите няколко разигравания в мача бяха равностойни и дори Перу поведе с 3:1. Със серия от пет поредни точки българският отбор взе нещата в свои ръце. Воденият от Лоренцо Мичели тим непрекъснато увеличаваше аванса си, за да може в крайна сметка да спечели с разгромното 25:13.

Национален отбор по волейбол на България за жени

Ключовият ход на Лоренцо Мичели

Втората част беше по-равностойна. В него перуанките успяха да поведат с 9:7. След това обаче "лъвиците" стигнаха до обрат за 17:14. Тогава Мичели поиска прекъсване, защото Перу изравни. Италианският треньор върна искрата в отбора и България завърши гейма с шест поредни точки – 25:18.

Прекрасният сервис на Мария Кривошийска

В третата част срещата се доиграваше. Българките направиха 12 поредни точки, с които резултатът стана 18:4. Началният удар на Мария Кривошийска беше толкова категоричен, че Перу не можеше да се справи. Чак тогава съперникът успя да спре българската офанзива.

Резултатът вече бе толкова голям, че нямаше какво да се случи. Въпреки че Перу спаси четири мачбола, България спечели хубава победа, като тя дойде при резултат 25:16 в третия гейм. В събота България играе следващия мач в турнира срещу Аржентина отново от 7 часа. Двата отбора са с равен брой точки – по четири.

ОЩЕ: Почина волейболна легенда на ЦСКА и България

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес