Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любо Ганев с предизвикателство към Данчо Лазаров и волейболното му бъдеще

02 декември 2019, 08:51 часа • 5803 прочитания

Има някои неща, които само президентът ги знае. Това заяви пред bTV големият ни волейболист от края на XX век Любо Ганев, който има амбицията да оглави волейболната ни федерация.

Според Ганев, досегашният "вечен" президент на волейбола ни Данчо Лазаров няма да се кандидатира за нов мандат, но някои думи на волейболната ни легенда навеждат на мисълта, че битката ще е ожесточена. Самият Ганев коментира, че Лазаров ще иска да сложи свой човек за наследник и обърна внимание на ролята на почетния президент на федерацията ни. Причината – Лазаров най-вероятно ще стане такъв. Проблемът, обаче е, че този пост не е чисто церемониален – почетният президент може да подписва определени документи.

Повече от половината клубове ме подкрепят, обясни още Ганев, според който има желание за промяна и на устава на федерацията – точно заради "чудатости" като ролята на почетния президент.

Ганев каза и, че от 2012 година волейболната ни федерация не е правила изборно събрание, а е била длъжна да прави такова на всеки 4 години. Той неглижира собственото си участие в управлението на федерацията ни и след като му беше пуснато видео как лепи пари на челото на музикант от ромски оркестър, Ганев отговори, че всъщност това станало преди друг вид събрание, не преди изборното – един вид нещата не са предрешени. Той отрече и да има обтегнати отношения с Данчо Лазаров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес