Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любо Ганев разкри дали Пламен Константинов ще остане начело на националния по волейбол

09 октомври 2023, 15:27 часа • 3501 прочитания

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев разкри дали националния селекционер Пламен Константинов ще продължи да води представителни тим на страната. Както е известно, България не успя да си осигури участие на Олимпийските игри в Париж през следващото лято, след като завърши квалификационния турнир в китайския град Сиан с актив от четири победи и три поражения.

Ганев говори пред колегите от „Спортал“ като призна, че очаква Пламен Константинов да изпрати своя отчет за свършената от него работа, който ще бъде разгледан до края на октомври. След това пък треньорският съвет на БФВ ще даде своите препоръки дали селекционерът да остане начело на националния отбор. По думите на Ганев федерацията има дългосрочен план, а целта е Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Какво каза Любо Ганев

Любо Ганев

„Чакаме Пламен Константинов да изпрати отчет за работата си през 2023 година. До края на месец октомври той ще бъде разгледан от Треньорския съвет на централа ни. След това ще изчакаме мнението на колегите от Треньорския съвет. Какво ще препоръчат те и след това в Управителния съвет ще коментираме“.

„Имаме идея, специалистът, който ще води националния отбор, да има дългосрочен план за работа, а целта е Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028. Дали ще бъде Пламен Константинов, този специалист, или ще е друг, ще решат всички 17 членове на Управителния съвет на БФВ на свое заседание“, заяви Ганев.

В последния си мач в Сиан България победи Белгия и направи услуга на Канада.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес