Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски размаза ЦСКА и триумфира с титлата

07 май 2014, 19:26 часа • 7337 прочитания

Женският волейболен отбор на Левски стана шампион на България. Сините направиха златен дубъл, след като биха ЦСКА с 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:5) в третия мач за трофея, в зала Христо Ботев. Така момичетата на Радослав Бакърджиев донесоха радост на всички сини фенове в 100-годишнината на клуб Левски.

Със силен начален удар сините разбиха ЦСКА. В четвъртия гейм възпитаничките на Юлия Иванова бяха сринати, след като записаха само 5 точки.

Надеждата на ЦСКА Гергана Димитрова проспа първите 2 гейма и игра слабо. Мачът щеше да свърши 3:0 за Левски, когато Димитрова се пробуди в третия гейм. Със начален удар и нападение тя успя да затвори гейма на 25:22. Така остави червените в мача и в битката за титлата. Спечелването на третия гейм върна надеждата на възпитаничките на Юлия Иванова за успех. Всичко обаче приключи в четвъртия гейм. Сините поведоха категорично и стабилно с 5 точки,още на първата техническа почивка. След това със силен начален удар и стабилна блокада продължиха победната си серия.

Последният златен дубъл за сините бе през 2009 г, когато под ръководството на Пламен Христов Левски спечелиха Купата на България и титлата. От тогава женският волейболен Левски нямаше титла.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес