Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай прегази България във волейболната Лига на нациите

11 юни 2024, 17:32 часа • 988 прочитания

Женският национален отбор по волейбол на България претърпя много тежка загуба от състава на Китай в тазгодишното издание на Лигата на нациите. „Лъвиците“ така и не успяха да минат в нито един гейм границата от 20 точки и отстъпиха с категоричното 0:3 (15:25, 12:25, 17:25).

Класата на Китай си каза думата

Момичетата на Лоренцо Мичели опитаха да се противопоставят на съперника си, но така и не успяха да затруднят китайките, които бяха с няколко класи над националния отбор на България. Най-резултатна за „лъвиците“ бе Ива Дудова с 8 точки. Мария Кривошийска добави 6, а Мирослава Паскова – 5.

Националният ни отбор жени отстъпи срещу отбора на Китай в деветата си среща от Волейболната лига на нациите. 🇧🇬🦁 Утре...

Posted by Bulgarian Volleyball Federation on Tuesday, June 11, 2024

България е на последно място в класирането

Двубоят срещу Китай бе първи за представителния ни тим в третата седмица на Лигата на нациите, която се провежда в Хонконг. До момента българките имат в актива си една победа и осем загуби. По този начин те заемат последното място във временното класиране с едва 2 точки. На „лъвиците“ им предстоят още три мача до края на турнира – срещу Тайланд, Бразилия и Домениканската република.

По-рано днес стана ясно, че волейболна звезда на България е легнал под ножа.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес