Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените на Левски започват във II кръг за Купата на претендентите

12 юни 2014, 21:44 часа • 9280 прочитания

Женският отбор на Левски (София)ще играе направо във втори кръг на третия по сила европейски клубен турнир за Купата на претендентите. Това отреди изтегленият днес жребий в Люксембург. Първи съперник на "сините" ще бъде победителят от мача в първи кръг между босненския Гацко (Гацко) и балканския шампион за 2014 година. В първия си мач "Левски" е гост, а мачът ще е между 11 и 13 ноември, и ще домакинстват между 25 и 27 ноември.

Вицешампионът при мъжете КВК Габрово ще играе срещу турския Аркас (Измир) на 1/16-финалите във втория по сила европейски клубен турнир на CEV. Мачовете са насрочени за ноември.

В третия по сила турнир на Стария континент - Чалъндж къп отборът на ЦСКА среща белоруския Строител (Минск). Мачовете също ще се играят през есента на 2014 година. Червените ще гостуват в първия мач между 4 и 6 ноември, а реваншът е между 18 и 20 ноември. ЦСКА от две години са във финансова криза и  не е ясно как ще участват в турнира. Вероятно кампанията на Александър Попов "100 сърца" е стабилизирала финансово клуба.

Шампионът Марек Юнион Ивкони ще играе за трета поредна година в груповата фаза на Шампионската лига. Жребият за турнира, в който участват 28 отбора, е в края на юни.

В случай, че успеят да отстранят беларуския гранд от пътя си, волейболистите на ЦСКА ще срещнат отбор, отпаднал от втория по сила евротурнир - за Купата на ЦЕВ. Това ще бъде загубилият двубоя между полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) и финландския Тийкерит (Кокола).

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес