Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домакинството на Пловдив за Евроволей 2015 пропада

18 април 2014, 16:21 часа • 12733 прочитания

Домакинството на Пловдив за Европейското по волейбол за мъже през 2015 г. може да се размине, съобщи Plovdiv24.bg. Причината за това е, че правителството отказва да отпусне втория транш от 12 милиона лв., с които да бъдат довършени строителните дейности на залата на Колодрума.

На мястото на Пловдив федерация ще предложи залите в Ботевград и Русе. С най-голям шанс, засега е новостроящата се многофункционална спортна зала "Арена Русе". Очаква се спортното съоръжение да бъде построено изцяло и напълно завършено до края на 2014 година, а официалното му откриване да се състои през месец февруари 2015 година.

"От волейболната федерацията са склонни Европейското да е в Пловдив, въпросът е дали ще стане залата. Ако е готова до ноември тази година, ще има европейско под тепетата", коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той уточни, че в момента е пуснато, съгласно изискванията на финансовото министерство, решение на Общинския съвет, за допълнително финансиране от държавния бюджет.

В помощ на бъдещото домакинство са се задействали и всички пловдивски депутати. "Надяваме се разумът да надделее и този почти готов обект да бъде завършен", надява се Титюков.

 

 

 

 

 

Александра Никова
Александра Никова Отговорен редактор
Новините днес