Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детето чудо във волейбола: В Зенит трябва много да тренирам, за да играя

23 май 2014, 11:30 часа • 7755 прочитания

Кубинският талант във световния волейбол Вилфредо Леон подписа договор и от следващия сезон ще играе в Зенит (Казан). Той призна, че конкуренцията му в тима с Матю Андерсон и Евгени Сивожелез ще му само от полза.

„Аз много слушах за нивото на Суперлигата на Русия. Този национален шампионат засега е най-силният в света, а Зенит го спечели. Това е отличен вариант да продължа състезателната си кариера в силен клуб. Вече всичко е фантастично. В този отбор има всичко, за да се работи на високо ниво и прекрасно време. Много ми харесва залата. Остава само да покажа добра игра”, казва кубинецът, след като си сложи подписа върху договора със Зенит.

„Това ще е отличен опит за мен. Матю и Евгени са страхотни волейболисти и в конкуренция, с такива играчи мога да имам само полза. За да си осигуря място в отбора трябва много да работя, а това никога не вреди. Надявам се да реализирам потенциала си в Зенит”, коментира бъдещето си Леон.

Вилфредо блесна на световното първенство през 2010 г., когато беше 19-годишен. По-късно той получи оферта от чужбина. Кубинската федерация не го пусна и той отказа да играе за националния отбор. Заради дързостта си Леон отнесе 4 годишно наказание, което вече изтърпя.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес