Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Соколов: Отиваме да сбъднем нашата мечта - Олимпиадата!

18 септември 2023, 17:59 часа • 2157 прочитания

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов обяви, че той и съотборниците му отиват в Китай, за да сбъднат мечтата си - участие на Олимпийските игри в Париж през 2024-та. За "лъвовете" предстои олимпийска квалификация, а този турнир може да бъде и последен за Соколов с националната фланелка.

Националите по волейбол атакуват олимпийска квота

"Не може след такъв домакински турнир (Европейското първенство), който изиграхме, настроението да е приповдигнато. Не се чувстваме добре психически, защото не постигнахме целите, които ние самите бяхме си поставили. В момента това е минало и трябва да гледаме в бъдещето."

"Трябва да работим и да се представим по по-добър начин. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме нужда от подобрение и във волейболна, и в психологическа настройка", заяви Цветан Соколов.

Цветан Соколов

Волейболистите ни ще се борят като за последно

"Всички казват, че да се класираш на Олимпиада е много по-трудно, отколкото да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем нашата мечта - Олимпиадата. С новия регламент през следващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно! Надявам се, че ще изненадаме всички."

"В началото казвахме, че на Европейското трябва да играем полуфинал, а стигнахме само до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение! Това е като мини световно. Ние сме аутсайдери, но това може да се окаже плюс за нас. Никой не очаква грандиозно представяне. Моята лична цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем", добави още той.

Ето и какъв е съставът на България за олимпийската квалификация.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес