Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА изненадващо размаза шампиона Нефтохимик

01 декември 2018, 16:50 часа • 3236 прочитания

Волейболният ЦСКА не остави никакъв шанс на шампиона Нефтохимик и го разгроми с 3:0 гейма в най-интересния мач от кръга, изигран в столичната зала "Васил Симов".

Момчетата водени от Александър Попов затвориха отделните части на -19, -22, и -23 точки и продължават да "дишат във врата" на лидера Хебър Пазарджик, който по-късно днес приема Дунав Русе.

За гостите от Бургас завръщане на игрището направи разпределителят Георги Братоев, който близо половин година се възстановяваше от контузия в глезена. Плеймейкърът се оперира през август, но дори неговото присъствие във втория и третия гейм не помогна на Нефтохимик да спечели поне гейм.

Най-резултатен на игрището бе Венцислав Георгиев от ЦСКА с 19 точки, а Георги Петров от Нефтохимик се отчете с 12.

Това бе шести успех за "червените" от седем мача и те събират 18 точки колкото има и Хебър на първата позиция. Шампионът от Нефтохимик пък започва колебливо сезона и е с баланс четири победи и три поражения, което му отрежда временната четвърта позиция с 12 точки.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Марек в Дупница в опит да продължи победната си серия докато Нефтохимик приема у дома в Бургас вицешампиона Монтана. Двубоите са следващата седмица.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес