Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България започна трудно, но надви Финландия пред родна публика на ЕвроВолей 2023

31 август 2023, 22:44 часа • 3530 прочитания

Националният отбор по волейбол на България победи Финландия с 3:1 (28:26, 27:25, 15:25, 25:16)  във втората си среща от Европейското първенство, на което страната ни е съдомакин с Италия. В зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна "лъвовете" взеха изключително трудно първите две части, изиграха ужасна трета, но в последната бяха безапелационни. 

Равностойно начало, Карягин блести в края

Състезателите на Пламен Константинов не започнаха по най-добрия начин и изостанаха с 4:7. Все пак те намалиха пасива и до края на гейма резултатът вървеше точка за точка. Краят му беше изключително драматичен. С две точки на Денис Карягин обаче родните национали взеха аванс в мача.

НА СТАРТА: Неубедителна България загуби изненадващо от Испания

Инфарктен втори гейм, този път героят се казва Александър Николов

Във втората част България бе в ролята на догонващ от началото до 15:18. "Трикольорите" успяха да възстановят паритета при 20:20. Заключителната фаза отново бе изпълнена с инфарктни моменти. Стигна се до 25:25, когато Александър Николов блесна с блокаут и блокада, за да може страната ни да поведе с 2:0.

Кошмарна трета част, но безапелационни "лъвове" в четвъртата

"Лъвовете" стартираха кошмарно третия гейм. Въпреки че съумяха да се доближат до 8:10, се сгромолясаха впоследствие и записаха едва 15 точки. Щурмът на финландците бе бързо овладян в четвъртата част. Момчетата на Константинов дръпнаха с 8:3. Разликата не падаше, а само нарастваше. В този миг от двубоя Цветан Соколов бе във вихъра си. Националите затвориха гейма на 16 и си отмъстиха за предния.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес