Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България води с точка на Азербайджан, в Баку битката ще е жестока

26 май 2014, 18:11 часа • 13557 прочитания

Националният ни отбор по волейбол за жени заминава утре вечер за Баку, където е вторият квалификационен турнир за Европейско първенство от 29 до 31 май. Българките са начело в групата със 7 точки, на точка пред Азербайджан. В Баку обаче битката за първото място ще е жестока, още повече, че претендентките са домакини.

Загубата на азерките от Португалия с 2:3 в София, още им държи и това може да им изиграе лоша шега за класирането от раз на Европейска първенство. „Мачът с Португалия скъса нервите на феновете. А Португалия не е отбор дори от средно ниво в Европа”, пише азербайджанско електронно издание.

В Баку България задължително трябва да вземе по 3 точки, да бие Португалия и Гърция с по 3:0 и да бие Азербайджан или поне 2:3. Защото три победи на домакините с по 3:1 ще им осигури директно класиране, а България отива на бараж.

Единствената, която игра на ниво в мача с Азербайджан бе централната блокировачка Страшимира Филипова. Именно тя спря звездата на тима украинката Наталия Мамадова, но пък родената в Узбекистан Полина Рахимова беше неудържима и имаше най-голяма заслуга за победата.От тима на Азербайджан винаги могат да се очакват изненади. В състава си те имат само няколко местни волейболистки, които не блестят кой знае с какви възможности. Останалите им, включително звездите са натурализирани от Украйна, Русия, Словакия и откъде ли не. Не случайно, преди десетина дни Азербайджанската федерация сложи лимит на чужденките във вътрешния им шампионат. Така дават възможност местните да играят, да се учат и да се развиват.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес