Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България прегази Китай на старта на олимпийските квалификации по волейбол

30 септември 2023, 16:18 часа • 4376 прочитания

Националният отбор по волейбол на България за мъже стартира по отличен начин квалификациите за Олимпийските игри в Париж през следващото лято. В първия си двубой момчетата на Пламен Константинов буквално прегазиха домакините от Китай с категоричното 3:0 (25:28, 25:19, 25:14) гейма.

Цветан Соколов бе над всички

Представителният тим на България изигра много силен мач срещу Китай и доминираше през цялото време като не остави никакви шансове на домакините още от началото на двубоя. Номер 1 на игрището бе капитанът на „лъвовете“ Цветан Соколов, който реализира 20 точки. Мартин Атанасов добави 11, а Николай Колев и Алекс Грозданов се отчетоха с по 7.

ПОБЕДААА! 🤩🇧🇬🤘💪 Националният отбор на България се наложи с 3:0 гейма над отбора на домакините в първия си мач от...

Posted by Bulgarian Volleyball Federation on Saturday, September 30, 2023

България оглави група „С“

С успеха си над Китай България оглави временно класирането в група „С“ заедно с тима на Аржентина. Останалите отбори в групата са Полша, Нидерландия, Мексико, Канада и Белгия. Утре пък родните волейболисти излизат срещу европейския шампион Полша. Двубоят е от 11:00 часа сутринта българско време.

Преди началото на квалификациите Цветан Соколов заяви, че основната цел на националите е класиране за Олимпийските игри догодина.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес