Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България отнесе Португалия с 3:0 в Баку

29 май 2014, 15:22 часа • 8438 прочитания

България победи категорично с 3:0 (25:17, 25:17, 25:19) Португалия в първия мач от втория квалификационен турнир за Европейско първенство в Баку. За час и 10 минути игра българките се поздравиха с успеха.

Националките ни излязоха на игрището, но не със самочувствието на фаворитки. Все още не бяха забравили загубата от Азербайджан в София. Започнаха мача уверено и ударно поведоха с 15:5.

В първите два гейма селекцията на Владимир Кузюткин превъзхождаха противниците във всички елементи на играта. Нашите показаха силен сервис, което разби посрещането на иберийките. Либерото Деси Николова успя да неутрализира техния начален удар, в първия гейм, със стабилно посрещане.Португалките опитваха атаки от зона 4, но блокадата ни бе непробиваема. Капитанката Срашимира Филипова както винаги бе най-силното оръжие на тима. От 8 атаки отбеляза 5 точки. За 48 минути българките водеха с 2:0 гейма.

Третият гейм започна с блокада на португалките. Това бе сериозна заявка, че ще се борят до последно да обърнат мача. Успяха да изравнят до 4:4, но на първото техническо прекъсване „лъвиците” имаха 2 т. преднина. След подновяване на играта се стигна до изравняване 8:8. Играта тръгна точка за точка. Португалките започнаха с атаки през центъра, което до известна степен стресна нашите. Битката продължи до второто техническо прекъсване, след което нашите поведоха с 19:15, а след това и с 21:17. До края нашите нямаха никакви проблеми за спечелването на мача.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес