Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България надви "Б отбора" на САЩ за първа победа в Лигата на нациите

25 май 2024, 22:11 часа • 5306 прочитания

Българският национален отбор по волейбол постигна първа победа в турнира Лига на нациите, след като победи тима на САЩ с 3:1 гейма (25:21, 25:20, 21:25, 25:21). "Лъвовете" прекъснаха серията от две загуби от старта на турнира и записаха първи успех под ръководството на Джанлоренцо Бленджини.

България победи САЩ в Лигата на нациите

България стартира Лигата на нациите със загуби от олимпийския шампион Франция и Канада. В третия си мач възпитаниците на италианския селекционер Бленджини показаха по-добра игра и победиха отбора на САЩ, който обаче е и с коренно променен състав от обичаните титуляри на тима.

Симеон Николов

Американците участват в турнира с втория си отбор

САЩ участва в турнира без играчите, които ще се състезават на Олимпийските игри в Париж. Отборът дори не е воден от селекционера Джон Спероу, а от двама от неговите помощници. Резервният състав на американците успя да спечели само един гейм и регистрира трета поредна загуба в Лигата на нациите.

С победата България се изкачи до 11-о място в класирането с 3 точки. САЩ остава на последното 16-о място с 0 точки. Още в неделя "лъвовете" се изправят срещу отбора на Нидерландия, който също е с една победа след три изиграни срещи. Двубоят е от 20:00 часа българско време.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес