Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България допусна седма поредна загуба в Лига на нациите при жените

18 юни 2023, 10:58 часа • 1617 прочитания

Националният отбор за жени на България допусна седмата си поредна загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Възпитаничките на Лоренцо Мичели напускат Хонконг с поражение, след като в четвъртия си мач на китайска територия отстъпиха с 0:3 на Нидерландия (24:26, 17:25, 17:25).

България 🇧🇬 изигра силен първи гейм, но след това не успя да се противопостави на Нидерландия и отстъпи с 3:0!...

Публикувахте от Bulgarian Volleyball Federation в Събота, 17 юни 2023 г.

В часовете преди срещата една от най-добрите ни волейболистки Радостина Маринова получи разтежение на бедрото. Дори без нея младият ни състав стартира много силно двубоя, но го завърши със свален гард. Сега българките заминават за Република Южна Корея, където е третото състезание в Лигата на нациите. Там те ще се изправят срещу домакините, Сърбия и САЩ.

ОЩЕ: Ето къде мъжкият тим на България ще се бори за квота за волейболния турнир на Игрите в Париж

„Ние сме млад отбор, който трябва да се учи от грешките си. Във втората част се влоши посрещането ни. Мерелин Николова трупа опит в мачове на такова ниво", каза Мичели на почивката между втория и третия гейм пред официалния ТВ канал на надпреварата. Така националките ни загубиха и четирите си мача в Хонконг. В класирането България е на 14-о място (1 победа, 7 загуби) пред Хърватия и Република Южна Корея, който е единственият тим без спечелена точка.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес