Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко иска волейбола под контрол

17 май 2012, 08:15 часа • 10783 прочитания

Премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че няма да отклони вниманието си от случващото се около българския национален отбор по волейбол и ще е активна страна в процесите до Олимпиадата и евентуалното ни класиране.

"Даваме много пари за волейбола и не ми е безразлично къде отиват парите", заяви министър-председателят в сутрешния блок на Нова телевизия по повод срещата му с Радостин Стойчев и конфликтите в националната селекция.

"Ние имаме прекрасен отбор, прекрасна публика, прекрасна зала и накрая да го развалим всичко това. Решението на федерацията си е тяхно решение, но това което ме интересува е парите да отиват на правилното място, аименно в националния отбор, детски клубове, зали. Освен залата в София догодина някъде по това време ще излезе голямата зала и в Пловдив", каза премиерът.

Той изрази надежда от днес играчите да отиват да тренират.

"Истински се надявам да успеят и да отидат на олимпиадата. Това са момчета и треньор, които обичат България, публиката, това което се прави за тях, надявам се ще превъзмогнат личните обиди. Надявам се да заровят томахавките още днес и да се върнат да тренират”, допълни премиерът.

Изказването му идва в часовете, когато цялата общественост чака отговора на Радостин Стойчев дали ще се завърне в тима след уволнението.

Припомняме, че след натиск от страна на премиера федерацията реши да покани селекционера обратно. Радо пък пожела да помисли. Днес трябва да се разбере и дали България ще загуби звездите си Матей Казийски и Андрей Жеков или двамата остават в тима.

Условието на играчите бе завръщането на Радо и целия му щаб. Ако треньорът все пак не се върне, се очаква освен Матей и Андрей селекцията да напуснат и други национални състезатели.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес