Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алберто Джулиани: Радостин Стойчев е надценен

16 май 2014, 12:04 часа • 14803 прочитания

"Радостин Стойчев е прехвален треньор. Печелеше с Тренто, защото имаше много добри играчи. Любопитно ми е да го видя в отбор без Матей Казийски и Османи Хуанторена. Това заяви в  Алберто Джулиани в интервю пред "Либеро". Треньорът на шампиона на Италия  Лубе Банка Марке (Мачерата) оплю българският специалист. Според него той е надценен като треньор. Двамата имаха закачка още преди години, когато Стойчев бе треньор на Тренто. Джулиани бе първият от гилдията в италианското първенство, който му скочи открито.

В интервюто волейболният специалист смята, че футболът и волейболът са различни спортове, но като ръководене на отборите работата с волейбола е доста близка. А дали мисли за кариера във футбола по примера на Хулио Веласко и Джан Паоло Монтали, Джулиани отговаря: "Защо не? Сега не мисля по въпроса, но за в бъдеще може да се появи нещо интересно.".

"Правилно е да се целиш в най-високо, когато имаш силен отбор. И който живее със спорта знае, че да постигаш резултатите не винаги е възможно. Европейските турнири са по-сложни. И мисля, че за нас, италианците спечелването на Шампионската лига във волейбола, така както и във футбола, ще си остане химера още дълго време", казва треньорът на Мачерата.

След като отборът му отпада в турнира за Купата на Италия, той и екипът  подават оставка. "Беше начин, за да тръгнем отново нагоре. Изиграх жокера на кариерата ми. Ако всеки път, когато нещата не вървят и хвърляш оставка, ставаш предвидим. И затова казвам, че такъв ход функционира само веднъж. Шефовете показаха, че са интелигентни. Разбраха, че проблемите не са в треньорския щаб, защото отборът беше изцяло под наш контрол. И по този начин всички се сплотихме и стигнахме до крайната победа", разказва Джулиани.

 

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес