Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Внимателно с джамиите, Местане!

09 декември 2013, 09:37 часа • 56716 прочитания

Само за един месец Местан изрече публично две груби лъжи. Първата бе на митинга на Орлов мост, където, след като се разцелува със Станишев, явно всичко започна да му се вижда двойно и той със замах реши, че на моста присъстват 70 хиляди души. После беше разобличен - официално бе заявено, че дори и да са били по четирима на квадратен метър, което е невъзможно, автобусните и жп-симпатизантите на БСП и ДПС са били не повече от 37 хиляди. Ако тази лъжа е донякъде разбираема - човекът бе замаян от извинението на Станишев за възродителния процес - то втората лъжа, която бе заявена от парламентарната трибуна онзи ден, в петък, след като мнозинството отхвърли исканата от опозицията оставка на Мая Манолова, е направо непростима.

Местан обясни на залата, на телевизионните зрители, а и на самата Манолова, защо е била поискана оставката й. "Заради Костинброд е, Мая, отмъщават си по най-злъчния начин", лукаво заключи турският лидер.

Защо Местан лъже!? Публично, нагло и безпросветно! При това лъжите му с адрес Костинброд са поредица! Нека си припомним какво всъщност се случи в деня за размисъл. Не толкова в скандалната костинбродска печатница, колкото по ТВ7 и в Главна прокуратура. И къде Местан видя отмъщение.

На 11 май в България беше извършена най-гнусната изборна манипулация, в резултат на която на партия ГЕРБ чрез внушения и лъжи бяха отнети между 6 и 10 процента потенциални гласове. След разпространената по ТВ7 измама, че в печатницата в Костринброд чакат, подготвени за разпространение 700 хиляди готови бюлетини с цел да се фалшифицират изборните резултати, и твърдението на водещия Бареков, че бюлетините са предварително попълнени за ГЕРБ, сигналът е подаден и в прокуратурата от депутатката на БСП Мая Манолова. Тя продължава със свободните съчинения и конспиративните твърдения - казва, че автомобили с двойно дъно предстои през нощта да извозят бюлетините в повечето секции в почти всички избирателни райони в страната. БСП и ДПС свикват извънредни пресконференции, независимо, че законът го забранява в деня на размисъл. На пресконференцията с журналисти в централата на ДПС лидерът Местан продължава да лъже и да плаши населението, заявявайки, че в страната се извършва държавен преврат. През целия предизборен ден "гигантската фалшификация на ГЕРБ" е основната тема на телевизиите и радиата, които прекъсват редовните си програми, за да предат извънредните съобщения и пресконференциите на "потърпевшите" от фалшификацията партии БСП, ДПС и "Атака".

В условията на груби и безпрецедентни партийни внушения протичат и самите избори на другия ден. Спорно и недоказуемо е, но със сигурност на голяма част от избирателите е повлияно да не гласуват за партията на Бойко Борисов. Което е главната цел на измамата.

Днес, шест месеца по-късно, като резултат от "гигантската фалшификация" прокуратурата е повдигнала обвинение на един чиновник от администрацията на служебния кабинет за "принизен контрол при допечатването на бюлетините". Не е доказана нито злоупотреба, нито умисъл за злоупотреба с тези, така наречени фалшиви бюлетини. Равносметката е: ГЕРБ печели изборите, но лишен от 6-8-10% свои гласове, не успява да състави правителство, докато класираните на второ и трето място БСП и ДПС управляват седми месец. Главният герой и главен изпълнител на активното мероприятие Мая Манолова е наградена за проявената храброст с поста зам.-председател на Народното събрание.

Именно в това Местан провидя опит на опозицията да си отмъсти, искайки оставката й. Както се изрази езиковият естет - по най-злъчния начин!

И сега по-важното! Етническият горещ картоф. От няколко месеца в България върви друга кампания. Пред нея - ако етнолидерът не се вземе в ръце - всичко дотук бледнее. Вече седем са общините, в които местните мюсюлмански настоятелство претендират за "свои" бивши имоти, а върхът на наглостта и нахалството е претенцията на мюфтийството за бившата джамия - сега музей - в града на Васил Левски - Карлово.

Настойчиво се твърди, че това не се случва без знанието, съгласието и участието на ръководството на ДПС. И лично на действащия председател Местан и на почетния председател Доган!

Вие от мнозинството - внимавайте! Етническото противопоставяне ни е в кърпа вързано! Защото срещу себе си настоятелните турски настоятелства имат не по-малко решените да отстояват правата си български кметове и общински съвети! Да не се окаже, че кражба от май 2013-та, за която Местан така мазно лъже, е детска игра! "Не се сърди човече!".

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес