Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виновен до доказване на противното

14 февруари 2020, 09:45 часа • 3691 прочитания

В България това е максимата, която се налага постоянно за толкова години преход. Дума след дума (не вестник), все знаем кои са виновните. Сочим ги веднага с пръст, а за доказателства – това са подробности, много честно ненужни, да не кажа винаги ненужни.

Пресните примери само от тази седмица пак се натрупаха. Първо по хронологичен ред – в 7-мо училище в Перник гръмна скандал как учат четвъртокласниците що е то мъж, що е то жена, защо правят секс и дори, о Боже, как да внимават по тази тема навсякъде и предимно в Интернет, където възрастните могат само да си въобразяват, че имат контрол над децата си, но трябва да са тотално наясно, че децата са много по-възприемчиви и изобретателни в откриването на нови и нови възможности онлайн, което обаче не ги прави по-малко наивни! Та срещу тази програма, понеже едно НПО я направило и я реализира на доброволен принцип, тръгна брожение – джендърска работа, развращават децата, искат да им набият в главата Истанбулската конвенция. И МОН веднага я забрани, като дори уточни, че не я е одобрявало, макар че директорката и ръководителката на местното РУО Ваня Коконова я подкрепят като полезна - дори за Коконова е подготвено дисциплинарно наказание.

От цялата история обаче останаха неясни няколко неща. Например – колко родители са против? Защото нещо се чу за само една майка! Няма обаче смелост нито в МОН, нито от училището за такова признание. По-лесно е иначе – и без това моментално единият малък коалиционен партньор в управлението моментално писна как джендърите пак ни завладяват, представете си ако вземе държавна институция да каже нещо неособено удобно и отричащо джендърското нашествие? Стабилността е тук заложена, не е шега работа!

А като погледнах в модерния прозорец на душата - Facebook, понаучих и някои неща за въпросната майка - Дима Ненчева. Тя членува в нещо, наречено "Български суверен", и гордо е оповестила на профилна снимка следната визия за живота, в 4 точки, първата и последната от които гласят: 1. Създаване на специална партия. 4. Забраняване на всички политически партии. Умилително откъдето и да го гледаш - точно такива хора щом кажат, че нещо трябва да се забрани, моментално се изпълнява! Да не се лъжете нещо, че всъщност става въпрос за една много позната диагноза - тя можеше да се постави и да има лечение в едни други времена, сега джендърите атакуват! И няма значение, че синът на самата Ненчева и на мъжа ѝ Николай, който се кичи с името "Светлината на Исус", всъщност дори не е посещавал "Таралежи".

Преди три дни пък друг коалиционен партньор – Валери Симеонов, директно посочи за корумпирани две от най-известните лица в българските телевизии – Антон Хекимян и Венелин Петков. Според "патриота", корупцията се изразява в това, че двамата не казали на прокуратурата за възможно престъпление – по темата с хазарта и бизнес караниците между Васил Божков и собствениците на Efbet семейство Найденови (Стефан, Цветомир и Боян). Тук много лесно може да се докаже дали е така – Венелин Петков вече посочи, че Цветомир Найденов е дошъл в bTV след като е подал сигнал в прокуратурата. Самият Найденов, който стана много активен във Facebook, още не е отрекъл – само се оплаква коя медия как се отнесла към него, но поне досега няма още закон, който да задължава частните медии да публикуват която и да е новина, ако не искат. И сега Симеонов може и да бъде осъден, но дали ще загуби мястото си на зам.-председател на парламента и въобще мястото си в парламента, ако бъде осъден – отговорът на този въпрос е пределно ясен.

Посочването с пръст без правота е нещо, което е недопустимо за общество, искащо да се развива. Защото обществото се развива само тогава, когато има база за справедливост и правосъдие. Справедливостта е базова ценност, без която няма общество – има само хаос и надделява по-силният на момента. Когато основни елементи в държавната машина не спазват този принцип, не се опитват дори, а действат единствено от конюнктурна гледна точка, при това системно – независимо от коя политическа партия или коя точно институция представляват, тогава вече всичко е загубено. Толкова загубено, че даже вече на никой не му пука къде точно ще се разбием и потънем в морето на историята.

п.п. И след като журналистите от БНТ подкрепиха колегите си от bTV, Валери Симеонов пусна позиция как било недопустимо БНТ да дава оценки и присъди, влизайки в ролята на съд и определяйки кое е доказано и кое не. Самият той си призна в ефир, че не е проверил дали пък г-н Хекимян и г-н Петков не са говорили с прокуратурата. Това вече е доста смешно!

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес