Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свински опашки като свински черва!

18 април 2016, 10:32 часа • 4113 прочитания

Щом ще си говорим за карантия - ето: И като се проточиха цяла седмица едни свински опашки - досущ като свински черва. Кой ги бил връзвал, защо ги бил връзвал, подсъдно ли е да ги връзва, или е похвално да ги лови и връзва! Като свински черва се проточиха празните приказки за свинските опашки, с които някой си, който навремето бил осъждан за нещо си, бил арестувал и вързал - сирийци ли, афганци ли, иракчани ли... Или потенциални бомбаджии...

Първо цяла България им се израдва - въпросният Перата беше вторият, преди него беше някой си Динко. После им се опълчиха - властта, прокурора, полицията - самоуправство било, не можело така, и те имали права на хора, а накрая и този, съденият някога, и първият - Динко, бяха прибрани, единият за последно предупреждение, а другият - за 72 часа под стража и после под домашен арест - защото иззели били правомощия на граничната полиция и си били превишили правата. Връзвайки ги със свински опашки! Самоуправство било!

Хубаво, може и да е така, ама дайте да огледаме не само първата половина на проблема, а и втората. Тези симпатяги с вързаните опашки - афганци ли са, сирийци ли са, иракчани ли са, или са си баш терористи и бомбаджии - те какво търсят на зелената граница на суверенната държава България?! Едно време - някои още го помним - на такива, които преминаваха границата не там, където трябва, им викаха "диверсанти", ловяха ги и ги вкарваха в затвора за по 15-20 години. Тия сега, дето пак минават границата не там, където трябва, им било простено, защото "можело да са бежанци"! Ама само е "възможно", защото и тия на Динко, и тия на другия, оня със 72-та часа под стража и с домашния арест, не са имали паспорти, не са имали и какви и да са документи, с които да удостоверят, че наистина са сирийци, афганци или иракчани - тоест бежанци. Как така някой ще ги пуска да влизат, първо, през зелената граница, далече от КПП-то и контрола, и второ - без документи за самоличност, а после ще изкарваме виновни тези, които са се опитали да ги спрат?! Така било пишело в закона - че можели да влизат, откъдето си искат, защото били бежанци. Ами ако е така и в закона наистина пише, че им е позволено да влизат нелегално в България през полето и гората, то значи този закон е бил писан и приет от национални предатели, които направо са изпратили покани към бомбаджиите - да заповядат да взривяват в страната. И нека Цацаров да не се пени театрално по телевизиите, заплашвайки с обвинение доброволци да пазят границата от съмнителни пришълци, а да излови сътворилите този закон и ги обвини в национално предателство. Законът пък - да се поправи по най-бързия начин, като в него изрично се запише:

1) Че държавната граница на Република България може да се преминава само на точно определените за това места - граничните КПП-та;

2) Че всеки желаещ да премине българската държавна граница трябва да удостовери самоличността си чрез предоставяне на граничните и полицейските органи валиден документ за самоличност!

Иначе - СТОП и обратно в Турция! А не като свински черва да се влачат през границата ни и когато им надянат свинските опашки (друг въпрос е, че това не е работа на Динко и на Оня, другия, а на гранична полиция, която обаче се е изпокрила и никаква я няма!), да се вдига вой до небесата, при това главно от уж правозащитни организации, които търсят повод да докажат на спонсорите си, че им вършат работата и са си заслужили възнагражденията. Като прочутият с българофобията си т. нар. Хелзинкски комитет, начело с поначало спорния си шеф, някой си Красимир Кънев, например!

Това бяха едните свински опашки, проточили се като свински черва през изминалата седмица, заради които се вдигна олелия до небесата! Другите свински опашки, заради които през седмицата се вдигна олелия до Бога, бяха нарисуваните от някой си Чавдар Николов уж карикатури. Открай време този набеден за рисувач художник-любител досажда на населението и нахално му навира в очите, през Нова телевизия, жалките си опитчета за шаржове по теми от злободневния политически живот! И когато най-после тези, които му осигуриха трибуната, прозряха, че царят е гол и че рисувачът е бездарен, и се престрашиха да го разкарат от екрана и сайтовете си, той и приближените му приятелчета и роднини вдигнаха шум до Бога - че, видите ли, го цензурирали, него, талантливецът на съвременна България, че искали да му запушат устата и да му отнемат перото (четката). Горкият той! Спретнаха си "бунтарчетата" и митингче-протест (защо ли пред "Кристал"!), на който се видя колко са всъщност: той, неговите роднини и приятели и още няколко бездействащи и празноскитащи интелектуалци-неудачници, които думкайки и скандирайки куплети срещу "заформящата се в България цензура", си присвоиха правото да бъдат "защитници на свободата на словото"! В наглостта си трупата, начело с рисувача, имаха безочието да сравняват драсканиците със свинските опашчици на "цензурирания" карикатурист със - забележете! - свинската опашка, която навремето блестящият художник-карикатурист Борис Димовски - Мир на праха му! - беше нарисувал на задника на прасето на социализма, имитирайки подписа на първия партиен и държавен ръководител Тодор Живков - като илюстрация на прочутия сборник с епиграми на Радой Ралин "Люти чушки", заради което тя беше конфискувана и претопена, а Ралин и Димовски бяха уволнени от работа! Горкият някой си Чавдар Николов! Да се поставя този анонимник до гениалния Димовски е, извинете за израза, все едно да съпоставяш Кьолнска катедрала с кенефа на жп-гарата в Бойчиновци!

Какво следва ли? Ами същото. Следващите свински опашки и следващите свински черва, които само чакат накъде, след какво и срещу кого да се повлекат задниците!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес