Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славчо Културата!

05 декември 2014, 09:25 часа • 33936 прочитания

Всичко му е ерзац на този Слави Бинев. Фалшименто, та чак от самолет му личи! Ерзацпса му титлите, шампион бил някакъв. Шампион, ама сигурно по документи. Пазар, обаче, има не само за титли, но и за архонти - за него Слави и документи има, че даже пари му връщаха. От "Атака" отричат, но и те са се облажили - за евродепутатството му, пък и втори мандат, а напълно е възможно човекът и сега да се е поохарчи - първо за листите кеш, после и за председателството на комисия! При това, не коя да е комисия, а комисията по културата! Която върви с бонус - медии! Колко ли струва културата всъщност, а барабар с медиите!

Тук, обаче, не става дума за тщеславие, нещата са по-тлъсти! И по-мазни!

Дотук погледнато, 43-ият парламент правеше впечатление на по-различен. И ни радваше сякаш, че ето, на, може би пък най-после нещо в тая България се случва! След избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии, и в 43-ия замириса на претоплена манджа. С гласуваното доверие на чалга-ветерана депутатите лепнаха мазно петно на ревера и на уж по-различния 43-и парламент!

С какво 43-ият е по-различен, примерно, от 42-ия? С нищо. Леке до леке! Помните ли, че в него, колкото и скоротечен да бе той, самолетният бияч Сидеров ръководеше комисия, която имаше в заглавието си и думата "етична", та се наложи нещастната комисия да се раздели на две; помните ли, че в 42-ия имаше и временна парламентарна комисия, която да разследва "далаверите" в Авиоотряд 22! Неин началник бе по-известният като "40-градусовият депутат" Венцислав Лаков, чиято бойна задача бе на всяка цена да "открие" злоупотреби с правителствения самолет по времето на премиера Борисов!; помните ли още, че "на татко момчето" Кирчо Добрев (както галено го наричат колегите му депутати от БСП!), бидейки председател на комисията за прословутото тефтерче, бе натоварен от мнозинството с мисията да изфабрикува вина(и) на нарочените за виновни, само заради инициалите им в тефтерчето!...

Та така и със Славчо. Който първо беше Славчо Джудиста, после Славчо Европееца и Архонта, а сега, по всичко личи и въпреки започналите улични протести, ще се сдобие и със Славчо Културата! Тежко й на културата (и на медиите!), но както добре се разбра в последните 25 години - спокойно, и това ще отмине! И друго ще дойде!

Няколко думи заслужават и новите протестери, както обича да ги нарича по националното радио, сякаш му е бащиния, неподражаемият водещ и деконструктор Петър Волгин! Наивниците, които от сряда вечер започнаха протести на жълтите павета. Всуе се хабите, господа културтрегери, Славчо Културиста не само ще ви оправи, но ще ви и е... и мамата! По бързата процедура! да ви дойде акъл в главата! Защото Славчо Културата добре знае библейската максима, че Бог забавя, но не забравя! И той така!

Ще го бъде председател, та ако ще, Земята да се отвори! Заради правителството и заради прословутата му подкрепа на патриотите, един от които е и Слави Бинев! Молете се, мили протестиращи, да не се окажат верни думите на един Славчов защитник от телевизията - че той бил толкова амбициозен и такъв работохолик, че няма как да си остави магарето (комисията!) в калта! А точно вие, уважаеми протестиращи културни дейци, най-добре знаете какво става когато амбициозен глупак е и работохолик! Бог да ви е на помощ!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес