Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скункс на всеки километър или защо Халваджиян проговори като политик

03 октомври 2018, 12:19 часа • 9212 прочитания

Продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян получи златен скункс, а както съобщи с превъзбуден тон Димитър Рачков "екипът я е решил" тая работа. Един вид Джуди си стои в кабинета и бам - без да има и най-малка идея, това въобще не е обсъжданo с него - в кабинета влиза Боби Ваклинов и пита "Сещаш ли се защо съм тук". Сещаме се Боби. Защото антикризисният PR на "Господарите" се оля и задмина по гафовост грешката на Димитър Върбанов. Скунксът, емблемата на предаването, стана малко като орден "Стара планина" - на който дойде, както дойде. Каква е идеята да го дадат на всички по оста на скандала? Ето каква: за да се поразмие вината, да се каже абе той така, и ние така, а общото усещане да бъде, че "всеки е тук-там виновен, по мъничко, да разбием скалата на проблема на малки камъчета и да се замерим с тях като децата пред блока, защото като са малки не боли".  

Но какво видяхме от Халваджиян? Някакви много странни изречения. Например това: "Отговорност се поема не само за хубавите неща, но и за лошите". Първо, сега чувам да се поема отговорност за хубави неща - свършиш нещо добро, после застанеш достойно, изпъчиш се и казваш - поемам отговорност за тая хубавата работа, дето я направих! И второ, тънкият намек вероятно е: "Всичко с предаването е прекрасно, ние години наред правим страхотни неща, сега се случи нещо лошо, и аз съм мъжага и ще си поема отговорността". 

Супер, Джуди. Обаче гледай какво каза после. Че му е писнало от политици, които никога не поемат отговорност, само си прехвърлят топката и не могат да казват "аз съм виновен". Така е, и на нас ни е писнало. И всичко щеше да много гот, ако после не беше добавил следното изречение: че в интернет имало много жлъч срещу "Господари на ефира", понеже заради битките им за справедливост "сме си спечелили доста врагове, на които сега им е паднало да се развихрят". А това изречение е тъкмо от инвентара на политиците. То е Бойковото "троловете на БСП ме мразят", взето е назаем директно от реториката на политическа пресконференция, когато всичко, което можеш да кажеш в защита е "срещу мен се води вражеска кампания". Изглежда придобие ли човек власт и влияние - независимо дали е лидер на партия или продуцент на рейтингово предаване - започва да говори на един и същ език. Впрочем линчуваният от вас Димитър Върбанов реагира много по-достойно при получаването на скункса, въпреки, че Ваклинов въобще не го жалеше така, както пожали шефа си. За Джуди това беше "да ти е обеца на ухото, шефе". За Върбанов: "Сори, но си прецакан завинаги, че покрай това прецака и нас". 

Карай да върви.

Поне на тоя скандален фон изкуствеността на Рачков и Игнатова не прави вече чак такова впечатление. 

 

Автор: Райко Байчев

Райко Байчев
Райко Байчев Отговорен редактор
Новините днес